Programma voor studenten

Ook voor filmstudenten heeft het JEF festival ieder jaar een apart programma. Het hoogtepunt dit jaar is de Make it short-competitie, waarbij we je de kans geven om op drie dagen een kortfilm te maken.

Make it short

Het JEF festival organiseert een wedstrijd waarin we studenten alle hulp bieden om op 3 dagen tijd een gloednieuwe kortfilm te maken! Ieder team wordt begeleid door een regisseur die actief is binnen de Vlaamse filmindustrie. Het traject duurt drie dagen. De projecten moeten binnen deze periode volledig worden afgerond. De vijf kortfilms duren elk rond de vijf minuten.

We selecteren 5 projecten die bestaan uit een team van minstens 4 leden:

  • 1 regie / scenario
  • 1 camera
  • 1 audio
  • 1 montage

En bij een film hoort uiteraard een première! Daarom organiseren we een feestelijk vertoningsmoment op zondag 23 februari tijdens het JEF festival in Antwerpen.

Deelnemen?

Schrijf je voor 31 december in door ons een one-pager te bezorgen over de kortfilm die je wil maken. Vermeld zeker de synopsis, een korte bio, de volledige naam van alle deelnemers en een intentieverklaring van de regisseur en de filmschool. Uiteraard stuur je ons een fragment van een vorig werk, zodat we meteen zien wat een talent jij bent!

Op zondag 23 februari nemen alle deelnemers deel aan de Student Talks op het JEF festival in Antwerpen.

Interesse? Neem contact op met henry@jeugdfilm.be.

De geselecteerde deelnemers worden begin januari gecontacteerd. 

Je weekplanning ziet er vervolgens zo uit: