Nieuwe lichting Ket & Doc bekendgemaakt

  • 12/06/2020
  • W Festivals
  • W JEF festival
  • W Televisie

De deelnemers voor de tweede editie van Ket & Doc werden deze week bekendgemaakt. Een jury selecteerde vijf filmmakers of teams van filmmakers die hebben deelgenomen aan de workshop voor kinderdocumentaires: Zaïde Bil en Sébastien Segers (Thom & Stoffel, prod. Dokma Film), Griet Goelen en Louise Van Assche (Trofeejager, prod. Lionheart Productions), Anne Ballon (Jules & ik, prod. Off World), Renate Raman en Joren Slaets (Kamp Kato, prod. Storyhouse) en Frederike Migom (BOOS, prod. Storyhouse). 

Ket & Doc, dat is ieder jaar vijf nieuwe kinderdocumentaires van Vlaamse bodem. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind. En hun verhalen zijn allemaal waargebeurd. Met de bekendmaking van de vijf nieuwe films gaat de tweede editie van Ket & Doc in. De vijf ontvangen een productiepremie van 40.000 euro per film: 30.000 euro van het VAF en 10.000 van Ketnet. De films gaan in première tijdens het JEF festival 2021 en worden ook uitgezonden op Ketnet. 

Begin dit jaar gingen de vijf Ket & Doc-titels van de eerste editie in première op het JEF festival. Bertha en de wolfram, de korte kinderdocumentaire van Tijs Torfs over een kind dat leert omgaan met een slepende ziekte, won daar de Prijs voor Beste Korte Documentaire. Daarna volgde de uitzending van de vijf Ket & Doc films op Ketnet.

Ket & Doc is een initiatief van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Ketnet en JEF. Kandideren voor de Ket & Doc-workshopreeks van 2021 kan vanaf 1 juli tot en met 7 september. Meer info vind je op deze website.