DIY filmworkshop stop-motion: box en online coaching - NIEUW

JEF experimenteert en innoveert het aanbod tijdens deze uitdagende corona-tijden. Op die manier kunnen kinderen en jongeren hun filmwijze skills blijven ontwikkelen.

Haal een DIY workshoppakket naar de klas. De leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met filmwijze opdrachten via instructievideo’s met filmmakers/docenten. Als het nodige materiaal wordt op school geleverd. Daarnaast zijn onze workshopbegeleiders op een afgesproken tijdstip online aanwezig voor coaching en vragen. 

De opdrachten vullen twee lesuren en zijn ideaal voor hoekenwerk of zelfsturende opdrachten in de klas.


DIY filmworkshop stop-motion

Aan de hand van beeldfragmenten krijgen de leerlingen inzicht in wat animatie is. Daarna gaan ze aan de slag met de animatie frames, iPads en animatiefiguren. Stapsgewijs proberen ze verschillende basistechnieken van stop motion uit en leren werken met enkele specifieke tools. Daarna kunnen ze een eigen verhaal bedenken met de mooie cut-outfiguren ontworpen door animator en illustrator, Maï Calon zelf. Via instructievideo’s legt Maï de opdrachten stapsgewijs uit. 

Er bestaat een DIY filmworkshop stop-motionpakket voor 4-7 jaar en voor 7-12 jaar.

Opdrachten voor deelnemers van 4-7 jaar:

Opdrachten voor deelnemers van 7-12 jaar: 

Duurtijd

ca. twee lesuren

Leeftijd(en)
4 - 12 jaar
Doelgroep(en)
  • 2e kleuterklas
  • 3e kleuterklas
  • LO 1e graad
  • LO 2e graad
  • LO 3e graad
Prijs

Een pakket is €100 per (klas)groep. We zorgen dat je het pakket een hele dag ter beschikking hebt. Op die manier kan je de activiteit rustig voorbereiden en de opdrachten inplannen op een zelfgekozen tijdstip.
inclusief:

  • in het pakket 4-7 jaar (geleverd op school): 3 animatiesets en ipads, vooraf gemaakte cut-out figuren ontworpen door Maï Calon, materiaal en sjabloon voor thaumatroop, flipboekje en 2-frame, papierklemmen, stokjes, tape
  • - in het pakket 7-12 jaar (geleverd op school): 3 animatiesets en Ipads, vooraf gemaakte cut-out figuren ontworpen door Maï Calon, x-sheets, splitpennen, tap
  • - instructievideo’s van een filmmaker/docent 
  • - online coaching van één uur met een workshopbegeleider

Wat voorzie je als leerkracht?
Een beeldscherm met geluid waarop je de instructiefilmpjes kan tonen (de filmpjes staan op een online platform), tekenmateriaal (potloden, stiften … ), scharen en eventueel extra (gekleurd) papier.