Vorming leren met beeld

Werken met beelden biedt een meerwaarde in je klaspraktijk. Door het gebruik van (bewegende) beelden, geef je extra ondersteuning aan de informatie die je wil overbrengen. Dit sluit nauw aan bij de huidige beeldgerichte manier van communiceren. 

Tijdens deze vorming maak je kennis met interactieve video's en ontdek je hoe je vragen kan toevoegen in filmpjes. Je gaat aan de slag met animatie. Door het koppelen van de stop motion techniek aan een bepaald vak, kan je een geanimeerde infographic maken. Ook met tutorials kan je vakinhouden op een filmische manier integreren in je lessen. Zo ontdek je hoe je leerlingen instructievideo's laat maken voor hun klasgenoten rond een chemische proef, verkeersregels of een computerprogramma/app zoals bv. de JEF makers tutorial over Flipaclip. Daarnaast maak je kennis met nog andere manieren om film vakoverschrijdend te integreren.

Deze vorming is steeds aanpasbaar op maat van de doelgroep en het beschikbare materiaal op school/bij de jeugddienst. Na de sessie ontvangen de deelnemers een inspiratiefiche met inspirerende filmpjes en links naar alle gebruikte apps.

Duurtijd

min. 2 uur

Doelgroep(en)
  • Leerkrachten (in opleiding)
Aantal deelnemers

Max. 20 deelnemers/begeleider

Prijs

Bereken je prijs met de boekingstool