Schoolvoorstellingen

Elk jaar krijgen we tijdens het JEF festival een heleboel jonge filmfans over de vloer in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Leuven en Roeselare. 

De week voorafgaand aan de kerst-, krokus- en paasvakantie organiseren we in Antwerpen heel wat schoolvoorstellingen met films uit het festivalprogramma. 

Ook jij kan samen met je klas naar zo’n voorstelling komen! Op de dag van de voorstelling zelf wordt elke film door ons ingeleid op maat van de leerlingen. Vooraf ontvang je een interactieve lesmap voor een boeiende bespreking in de klas (niet bij festivalfilm naar keuze). 

Vraag bovendien je gratis bus- of tramvervoer naar onze vertoningen aan via dynamoOPWEG!

Tijdens je bezoek geniet je ook van het medialab; een interactieve audiovisuele speeltuin om te experimenteren met nieuwe media. Het medialab duurt ongeveer 1u30, dus als je klas zowel de film als het medialab bezoekt, ben je snel een halve tot een hele dag zoet. 

Boek het medialab snel, want de plaatsen hiervoor zijn beperkt. Daarnaast kan je nu alvast de kleine zaal vastleggen voor een festivalfilm naar keuze! Dan bekijken we samen in januari 2020 welke nieuwste film jullie in ‘sneak preview’ kunnen zien.

Het volledige aanbod van de films per periode en de bijbehorende locaties vind je hieronder. 

Reservatie of vragen: scholen@jeugdfilm.be

2019-2020 programma schoolvoorstellingen Download .pdf