Introfilms bieden kader bij films voor schoolvertoningen

29.08.2022

Voor leerkrachten zijn films waardevolle hulpmiddelen. Maar wist je dat JEF bij de meeste schoolvoorstellingen ook korte introductiefilms voorziet? Lees verder voor voorbeelden en om te ontdekken hoe dat werkt.

Film- en mediawijsheid, Lesideeën
Kind met vinger in de lucht tijdens schoolvoorstelling
Faye Wolfs

Waarom een introfilm bij een schoolvertoning?

Door je leerlingen eerst een introductie bij een film te tonen, krijgen ze meteen een kader voorgeschoteld, waardoor ze de film beter begrijpen en bepaalde aspecten ervan sneller oppikken.

Een grote waaier aan experten (van (stem)acteurs en regisseurs tot professoren en illustratoren) leiden onze films in. Sommige focussen meer op de thema’s van de film, andere gaan dan weer dieper in op technieken of personages. Allemaal zijn ze afgestemd op de doelgroep van jouw leerlingen, en brengen ze de informatie kort, toegankelijk en aanstekelijk.

Naast de zijbalk plaatsen
Aan
Fien personeelsfoto

Fien Meynendonckx

Communicatie

Waar vind je als leerkracht introfilms?

De introfilms van JEF worden specifiek ontwikkeld om leerlingen een kijkkader te bieden bij de start van een schoolvertoning. Boek je dus als leerkracht één van onze films om met de klas te gaan bekijken, dan zal de vertoner de introductie vooraf afspelen (je kan dit ook nog eens extra vragen bij je boeking).

Maar je kan als leerkracht de introfilms natuurlijk ook al bekijken, via deze wegen:

  1. De introfilms staan altijd in de afspeellijsten van onze lesmappen vol lesmateriaal, achtergronden en opdrachten.

  2. De meest recente introfilms vind je op het JEF in de klas YouTubekanaal.

  3. Je kan de introfilms ook downloaden op de aparte filmpagina’s, zoals hier bijvoorbeeld bij Un monde.

Naast de zijbalk plaatsen
Uit

Voor welke leeftijd bestaan er introfilms bij schoolvoorstellingen?

JEF creëert introfilms bij de meeste films uit het JEF in de klas-programma. Er zijn dus voor elke graad en voor elke leeftijd interessante introductievideo’s te vinden.

Alleen voor kleuters is er geen aparte introductie per film, maar wél een mooie inleiding van tekenaar en animator Britt Raes.

Naast de zijbalk plaatsen
Uit